dijous, 3 de març del 2011

S'HA DE VIGILAR EL QUE ES TOCA

Amb el nou govern de CiU a Catalunya estan sortint a la lluny nous canvis que, com a opinió personal, estan fent incrementar el nivell de crispació en la ciutadania. Fa res vaig llegir un petit article que deia que hi hauria reformes a la televisió autonòmica, o sigui a tv3, i que tirarien per una programació més conservadora. La intenció és retirar dues de les sèries més vistes: Polònia i Infidels. Amb aquesta reforma es veuen clarament les seves intencions, buscant una mateixa línia de pensament i no deixant escollir als telespectadors. Per mi això és censura, no sé què n'opineu. A arrel d'això vaig pensar: si la televisió és una de les drogues més potents pel poble, què passarà si ens obliguen a mirar el que ells volen?? Perquè podem estar molt emprenyats per la construcció de la Mat, del Tav, pels problemes de Renfe, per la intolerància de la policia de dretes i per deu mil històries més, però per algunes persones no són problemes que els toquin d'aprop (o no ho senten així) i no hi ha un vincle estret amb la destrucció del planeta per exemple. Però si toques una sèrie de televisió, on hi ha encarinyament amb els personatges, on entres en un món fictici que et fa oblidar de la vida esclavitzada que tens, no pot ser que toquis la moral de més gent?? Pot ser que faci més efecte i faci sorgir més ràbia en la gent el fet de treure obligadament i amb unes intencions tan clares una sèrie de televisió que l'apoderament del sistema del nostre món? Hi ha una cosa que està clara, que aquesta vegada s'estan ficant a les cases de tota la gent, pensi d'una manera o d'una altra, i això no acostuma a agradar massa.

2 comentaris:

  1. Bueno, avui en dia, per sort, cada cop es veu menys la tele (a la televisió) i més a l'ordinador. Si treuen un programa com Polónia será una pell pero l'esperit crític el pots trobar per mitjans menys convencionals. De totes maneres. Tens tota la raó en que no agrada que et diguin el que has de veure, ni que la mesura en realitat sigui com posar tanques al camp.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Lo de Infidels, deu ser perquè hi ha Unió Democràtica que en Duran s'estima molt a la família tradicional i li deu fer mals d'ulls veure tanta infidelitat, jaja!!
    Lo de Polònia, està clar que no els deu agradar l'interpretació exagerada que en fan d'ells i a sobre segurament en moltes coses ho endivinent, je,je. En fi, sempre passa i passarà el mateix, qui està a dalt del poder, li interessa manipular la televisió al seu favor perquè és una eina molt poderosa per entumir a l'espectador.

    Vingala!!

    Salut!

    ResponElimina